Presentation av Filip på frontbilden

Kort berättelse av Filips pappa Stefan :

Filip har ridit på Lunk i kring i fyra år och har varje vecka längtat till ridningen. Han trivs väldigt bra i naturen och älskar särskilt ridturerna i skogen. Han tycker också mycket om när han får hjälpa till att ta hand om hästarna, som att borsta dom, väga upp mat, sopa stallet med mera. Ridningen ger Filip bra träning i hans kroppshållning och balans. Utöver de rent fysiska fördelarna ger hästarna Filip ett lugn och trygghet. Hästarna finns där för Filip och de har en enkel och självklar relation, i fullständig närvaro. Att varje vecka efter ridningen berätta för familjen vilken häst han ridit och vad de har gjort under ridturen har också bidragit till Filips utveckling i muntlig kommunikation och i att kunna återberätta upplevelser.

Den fantastiska verksamhet som Lunk i kring erbjuder, med både engagerade ridlärare och lektioner i en underbar natur, ger Filip ett skönt andrum för avkoppling från vardagens stress och utmaningar.

Kommentarer är avstängda