Månadsbrev november

Även om det kanske känns som att november nästan bara har regnat bort så startade vi faktiskt månaden med härligt solsken under höstlovet då vi hade intensivridning. Många duktiga ryttare var med och red i upp till tre dagar i rad.höstlov

Där efter var det dags för temavecka, denna gång med temat färg. Några ryttare red i skogen och letade efter och räknade bilder av hästar i olika färger. Medan några ryttare var på ridbanan och samlade in hästar av olika färger och placerade de i rätt ”stall” med samma färg. Det var regn och rusk hela veckan så temat var verkligen välbehövligt för att sätta lite färg på omgivningen tema

I skrivandets stund har vi ytterligare en temavecka. Nämligen balans! Ryttarna får under denna vecka prova olika balansövningar på hästryggen, kanske rida med en annan sadel än vad man brukar eller kanske utan sadel. Att träna balansen på häst kan hjälpa ryttaren att frigöra spänningar i kroppen och bli tryggare på hästryggen. Och så är det ju väldigt roligt!

Under månaden har alla hästarna fått nya skor med broddar för att de ska få bra fäste på is, samt snösulor för att undvika att det bildas stora snöklumpar under hovarna. Nu är hästarna alltså förberedda och redo för vintern och vi hoppas att det kommer lite snö snart!vinter

Denna vecka har onsdagsryttarna terminsavslutning. Resterande ryttare har avslutning v.50. Information om anmälan till vårterminen har gått ut via mail, glöm inte att anmäla er senast 7 december.

Allt gott!

Kommentarer är avstängda