Månadsbrev mars med info gällande Corona viruset

Hoppas allt är väl med er alla trots denna overkliga situation som råder i samhället. Vi har under månaden kunnat fortsätta med Lunk i krings verksamhet, men vi följer myndigheternas och Parasportförbundets rekommendationer angående idrottsaktiviteter, vilka bland annat innefattar att minska moment med närkontakt och att främst vistas utomhus. Vi har därför infört några förebyggande åtgärder för att minska smittspridningen:

  • Vi uppmanar alla att stanna hemma vid sjukdomssymptom. Avboka gärna din ridning i så god tid som möjligt.
  • Inga ryttare i stallet, detta för att minska inomhusmoment och närkontakt.
  • Vistas så kort tid som möjligt i Kojan, vänta gärna utomhus om vädret tillåter.
  • Ni som använder lånehjälmar, spraya hjälmen med desinfektionsmedel som finns på hjälmhyllan.
  • Medlemsdagen den 25 april är framflyttad till hösten 2020 och stallkompisar på påsklovet är inställt.

Vi är tacksamma för er förståelse och för att ni som kommer till oss är friska. Tack vare detta kan verksamheten förhoppningsvis fortsätta rulla på, vilket känns extra viktigt i dessa tider. Vi upplever att många uppskattar extra mycket att få komma ut till oss och njuta en stund av hästarna och naturen.

Dessutom är våren nu så smått på ingång! Hästarna fäller sin vinterpäls som aldrig förr och leran i hagarna och i skogen har äntligen torkat upp. Vi har även sett fjärilar och tussilago och när solen tittar fram så värmer den faktiskt riktigt härligt!Tussilago

Den 21 mars var det Rocka-sockadagen. Den planerade temaveckan i samband med detta fick vi tyvärr ställa in men vi uppmärksammade dagen ändå genom att hästarna fick ”rocka socka” med olikfärgade boots på sina hovar.

Denna månad har inbjudan till sommarens populära ridläger skickats ut. Glöm inte att anmäla er, platserna går Rocka sockoråt fort!

I förra månadsbrevet skrev jag om Lunk i krings anslutning till Parasportförbundet. Föreningen kan tack vare denna anslutning bland annat söka flera stöd till verksamheten för genomförda aktiviteter eller till olika projekt vilket öppnar upp för nya möjligheter. Medlemsregister och närvarolistor redovisas då genom IdrottOnline där uppgifterna skyddas enligt GDPR och hanteras genom personlig inloggning av föreningen utsedd administratör. Ni kan läsa mer om detta på https://idrottonline.se/OmIdrottOnline/PersonuppgifterochIdrottOnline/.

Under påsklovet v.15 har vi ingen ordinarie terminsridning, observera att det inte heller är ridning på måndag annandagpåsk. Under påsklovet har vi intensivridning under tre dagar istället. Vi ser mycket fram emot detta och hoppas på härligt väder!

Ta hand om er!

Hästar hjärta

Kommentarer är avstängda