Mars månad

Hej!

Mars månad och i skrivande stund är rocka sockor dagen. Denna dag fick även hästarna rocka sockor.

Genom att ta på oss olika strumpor hyllar vi olikheter och slår ett slag för alla människors lika värde och rättigheter. Det tycker vi på Lunk i kring är superviktigt och något även vi står för.

rocka sockor 2 Ovan: Gnesti som rockar sockor

Just nu skulle ja säga att vi är i den lerigaste perioden på hela året, känns som vi klafsar ett steg fram och ett bakåt när vi hämtar hästarna i hagen. Och hästarna rullar sig för allt dom förmår. Pälsen kliar nog lite eftersom dom just nu håller på att fäller (byter från vinter till sommar päls). Isen är nästan borta, vilket gör att vi kan börja traska i skogen igen. Lyssna på fåglarna som kvittrar och bygger bon i skogen.

Förra helgen hade vi ridning för ryttarnas syskon. Vi är glada att kunna erbjuda detta, och tänker att det alldeles säkert blir ett sådant tillfälle även till hösten.

Vi i personalen har haft en förmiddag där vi jobbat kring säkerhet. Säkerhet i stallet är viktigt. Och vi jobbar i personalen lite extra kring detta nu under våren.

I fredags hade vi i personalen möjlighet att lära oss mer om körning. Körning har blivit en större del av Lunk i kring. Och därför vill vi att alla i personalen ska känna sig trygga med detta. Både barn och hästar verkar tycka att det är kul! Vi hade en heldag med en tränare vid namn Emma Starck från Skåne som kom och inspirerade och lärde oss en hel del nya saker.

kurs emma starck

Ovan: Emma Starck som instruerar personalen under vår dag i tömkörning/ körning

Vi är fortfarande försiktiga kring Viruset som jag skrev om i förra månadsbrevet. Alltså fortsätter vi på Lunk i kring att undvika andra stall och har ingen utrustning som varit i kontakt med andra stall. Alternativt tvättar den väldigt noggrant.

Under det kommande påsklovet har vi PÅSKLOVSRIDNING 15,16,17 april. Detta brukar vara en härlig tid att rida tre dagar i rad. Fåglarna kvittar och kanske kan vi hitta några tussilagos. Anmälningar görs till: info@lunkikring.nu

Vi närmar oss också sakta med säkert vår MEDLEMSDAG 27 april. Detta ser vi alla framemot. En dag det finns möjlighet att samla alla Lunk i kringare! För gemensamt fix och roliga aktiviteter på stallplanen. Glöm inte anmäla er till : info@lunkikring.nu

Tack för en härlig månad, den avslutas med Temaveckan: Memory. Spännande att få se vad som då händer i stallet. Mer om det i nästa månadsbrev.

Varma hälsningar Erika

Kommentarer är avstängda