Månadsbrev april

Hej och hå, vilken månad. När jag väl skrivit månadsbrevet insåg jag att det verkligen varit en händelserik månad. Här kommer de.Erika Zacco är nu tillbaka från sin föräldraledighet ( här i skrivande stund, så kul att vara tillbaks). Detta gör att ni ser mer av Isabella i stallet och mer av Erika på mejlen och förhoppningsvis även i stallet då och då.

 FÖRSÄKRING Skickar i detta brev även ut uppdatering av försäkringsinformation hos oss. Bif. I separat dokument. Detta eftersom våra försäkringsvillkor ändras då och då. Hos oss är alla medlemmar som rider försäkrade genom en idrottsförsäkring.

 RIDLÄGER i juni månad, just nu finns det en plats kvar på lägret 9–10 /6 kl. 12.30.

 STARK MED HÄST vi har startat ett projekt med verksamheten stark med häst. Vårt samarbete bygger på att skapa fler möjligheter, genom större utbud. Stark med häst kommer finnas tillgängligt en f.m/veckan på Lunk i kring.

Stark med häst

På Ridterapi Stark med häst erbjuder fysioterapeut och socionom Rita ,som även jobbar hos oss på Lunk i kring,hästunderstödd terapi (HUT) och sjukgymnastik/fysioterapi på hästryggen för målinriktat träning och behandling. Här kan ni hitta mer information: https://starkmedhast.com/

Ett tips från oss är att Ridterapi Stark med häst erbjuder även träning till vuxna och unga på större mer viktbärande hästar till exempel vid stress- och utmattningssymptom eller när man vill bara ”prova på” som föräldrar.

Årsmöte den 25/ 4 hade vi årsmöte. Vi har flera nyvalda styrelsemedlemmar: ny ordförande, kassör, sekreterare och suppleant. Det känns kul och spännande. Här nedan kan ni se hur vår styrelse ser ut nu. Om ni vill kontakta styrelsen vid intresse finns här nedan en mejl till ordförande.

Ordförande: Cecilia Norlander – cecilia.goransdotter@comhem.se

Kassör: Malin Lindelöw

Sekreterare: Marie Fennö

Ledamot: Anna Ryberg

Ledamot: Josefin Eberg

Suppleant: David Sundberg

Suppleant: Jeanette Nelson

Vi tackar även Kea, Maarit och Janne som avgår för fint arbete och engagemang  i styrelsen .    

 COVID-19 vi påminner om våra riktlinjer som vi har tyckt fungerat väldigt bra. Som det ser ut just nu så planerar vi för kommande aktiviteter som vanligt och med dessa påminnelser:

  • Vi uppmanar alla att stanna hemma vid sjukdomssymptom. Avboka gärna din ridning i så god tid som möjligt.
  • Inga ryttare i stallet, detta för att minska inomhusmoment och närkontakt.
  • Vistas så kort tid som möjligt i Kojan, vänta gärna utomhus om vädret tillåter.
  • Ni som använder lånehjälmar, spraya hjälmen med desinfektionsmedel som finns på hjälmhyllan.

Korttidsarbete pga covid- 19 arbetar nu Lunk i krings månadsanställd personal 20 % mindre. Vi kommer reglera schemat så att stallarbete kommer effektiviseras, hästarnas träning blir något mindre, utvecklingsarbete och underhållsarbete så som nya projekt, teambuilding och kurser läggs åt sidan. Vårt fokus kommer vara våra ryttare, att bibehålla terminsridning och läger. Detta påverkar personalen med förkortad arbetstid, 4% minskad lön. De som är timanställda kommer tyvärr inte kunna erbjudas några timmar under denna period. Detta gör att ni inte kommer möta Sarah och Mitra under denna period. Erika kommer ni se mer av på stallplanen.

Vi ställer om vår verksamhet så att vi tryggar framtiden för Lunk i kring.

Vi är tacksamma för er förståelse och för att ni som kommer till oss är friska. Tack vare detta kan verksamheten förhoppningsvis fortsätta rulla på, vilket känns extra viktigt i dessa tider.Flipi

 Flipi vår trogne häst och medarbetare fick i måndags morse somna in.Ett svårt beslut, och i samråd med veterinär så ansåg vi att det bästa för Flipi var att få slippa lida mer.

Flipi fick den 2 mars ett upprepat fall av fång med komplikationer.  Han behandlades för detta, prognosen såg först bra ut men för ca. 1 vecka sedan fick han ett återfall av fång. Veterinären bedömde att chanserna till att Flipi skulle få ett fortsatt liv med bra livskvalité var låga och att chanserna att hans hovar skulle klara av att bära ryttare på ryggen igen var mycket små, Flipi skulle fortsatt aldrig kunna gå i en hage och äta gräs.

Det är viktigt att våra hästar har ett värdigt liv.  Sannolikheten att Flipi skulle fått ett värdigt hästliv framåt var väldigt liten.Därför fick vår älskade Flipi somna in i måndags morse.

Slut sekvens det har varit en tuff och intensiv månad för oss på Lunk i kring. Vi blickar framåt. Mot ridläger, sommar och till och med lite flugor.

Önskar er alla, allt gott och hoppas ni mår okej trots den overkliga situation som pågår i världen.

/ Erika Zacco

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-images-flowers-garden-white-background-image31167629

 

Kommentarer är avstängda